.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Wednesday, 29 July 2015

INSIDIOUS CHAPTER 3



sumber: google

Assalamualaikum and every good evening eblibadi...


So how, so far? everythin' good? Based on the tittle that I just posted above, for sure today I will talk about this movie. yeah I really meant it. INSIDIOUS CHAPTER 3.

Ye saya tahu cerita ni dah lama ditayangkan *nak cakap aku season sangatlah tu. Just wanna a throwback. Actually its more about to commenting this movie *kalau criticize nanti orang cakap bajet pula. Kiranya macam throwback this movie , when the first time I watched it.

Takut? Naa, its just a movie. Tak payah la sampai terbawa-bawa masa tidur. Yang bawa sampai mimpi tu mesti tak basuh kaki and ambil wudhuk sebelum tidur *pang kang.hee.kiddingmaybe sebab family genetik bila nak beli cd, beli yang horror. bila tengok wayang pun,tengok yang horror. 

kalau daripada kecik dah tradisi tu, so sampai ke besar la suka movie yang genre horror ni. But I really hate kind of genre, yang kelar kelar seluruh badan tu macam SAW. memang la takkan tengok. Never ok !  *But I have an intentions to be a doctor when I was kid. tapi takutt darahh.


So, we start from what I likes about this movie.

sumber: google

This actress such a good and awesome actor. But yang paling penting, when she pop-up on the screen and continues acting, my first question is " how she could manage her diet and get that super slim body at that age? haha. lari tajuk kan? the reason is, me so jealous. Nampak fit je. mohon share sikit boleh? heeeee.

For this movie, Elise(Lin Shaye) kena selamatkan satu gadis. The moral values from Elise characters is eventhough at the beginning of the slots, this elise wanna give up to saving the poor girl from the demon because it will affect her life. But after that, she get a new spirit when she had met her old friend. 

So, eventhough umur kita dah nak sampai ke penghujung, janganlah berat hati nak tolong sesiapa dalam kesusahan. kita tolong orang bukan sebab kita senang. Tapi kita tolong orang sebab kita pernah lalui kesusahan tu. *lari tajuk lagi


sumber: google


And this character, really make me mad. Tiba tiba muncul nak bunuh orang sesuka hati padahal scene dia insidious chapter 1 and 2 je. seriously? u kid me? maaf emosi tiba-tiba *memang adibarusli pengarah movie ni?. bila emosi, dengan jawatan pengarah saya sebat. heee.

Actually I just hope there's INSIDIOUS 4 (THE SKIZO GHOST). suka hati je bagi tajuk. haha. sebab nak sangat tengok at last apa yang jadi kat hantu ni. kerja asyik ganggu elise je dari chapter 1.

So, what I like about this movie is so many moral values u can get when u watched it. Kalau nak cerita kat sini pasal moral values, sampai raya tahun depan pun it will never be end. Btw, kalau tengok movie, jangan tengok jalan cerita je, tapi tengok la nilai yang diterapkan. macam tu jugak dengan movie movie lain. Hokeyh? 

So, for this movie, Nora bagi 4 bintang *out of 5 ...... heee..


Last but not least, apa yang lebih MENAKUTKAN dari hantu ialah pembubaran and create a new Malaysia Cabinet.


p/s : nak tengok ju-on 4 but theres some people yg cakap tak best. so malas nak tengok pula. any opinion n comment about ju-on 4?  shares your comment below ok?





4 comments:

  1. kurus kan Elise ni. slim gila badan dia. hehehe. minat kita sama. ehehe saya pun minat cerita seram jugak, dan tak minat cerita yang style kelar-kelar orang macam dalam SAW tu. seram weyh. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,even dah berumur badan still maintain.heee yeke?sep sikit...:)

      Delete
  2. Dah tgk insidious 3 ni..x leh lawan insidious 1..x best sgt kn..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.chapter 1 still the best.heee sep sikit.:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)