.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Friday, 23 October 2015

SUNTIKAN CINTA ...

Assalamualaikum and mornin' readers.
Feelin' well today ?
Alhamdulillah.
Salam sayyidul ayyam....

May Allah bless..

Actually, now I've been through struggled week. Hectic week. awwwhhh. Its totally gave me headache. Tapi adat belajar. Must accept it whatever happens. Sebab selagi tak sampai ajal, ilmu tu sentiasa ada untuk kita belajar. Chaiyokkk !!



Ada apa dengan suntikan cinta ni sebenarnya. Dari tajuk study terus pergi ke suntikan cinta ? Dah gatal sangat ke apa ?

No. Cinta ni meluas. Tak semestinya cinta perempuan dengan lelaki. Cinta ada pelbagai. Cinta kepada ilmu, cinta kepada jihad, dan yang utama cinta kepada si Pemilik Cinta.

Suntikan cinta. Allah.. dengar tajuk pun dah romantik. kan ? suntikan cinta dari siapa sebenarnya ? Pujaan hati ?  Intan payung ? 

Semestinya suntikan cinta dari yang Maha Esa. Yang penuh rasa bahagia. Seriously. Actually yesterday, rasa kepala ni macam nak meletup je. Dah la report beritahu last minutes kena hantar, untuk sebulan punya pula tu. Dengan cuaca sekarang ni yang upside down punya hazy, lagi lah senang pening kepala. *So, awak semua jaga kesihatan k ? But its ok. I did it until the last part.. *yeayyy.applause sikit la.

Even I finished it, but my headache still ada. haha. So, petang tu bila balik rumah, kebetulan my little sister buka cerita 99 Cahaya di Langit Eropah. My type is suka cari hikmah di sebalik semua yang berlaku pada diri sendiri.

Such as, "why tiba-tiba Allah nak bagi aku tertengok cerita tu ? This is something that I must find out".

 So, bila tertengok cerita tu, part Ayse that have brain cancer but still strong enough and still smilling eventhough she knows that her time will be anytime. 
Then Ayse said in Indonesia accent "Kalau kita punya masalah yang besar, jangan lupa, Allah lebih Besar. Kita kan punya Allah"

Allah.... That time, I kept repeating "Astaghfirullah". Aku cuma perlu belajar. Cari ilmu. Itu pun tak bersyukur lagi dengan nikmat yang Allah dah bagi ke cik adiba ?

Then after perform maghrib, I opened my facebook. Hati ni rasa macam ada something je yang Allah nak tunjuk. Then one picture with quotes popped out. Hati masa tu macam, terima kasih Allah for reminding Your slave....

this is the quotes :

" KALAU TAK ADA BAHU UNTUK TEMPAT MENGADU DAN MENANGIS, SEJADAH ADA UNTUK KAU BERSUJUD DAN MENCERITAKAN SEGALANYA "

Terima kasih Allah sebab bagi suntikan cinta yang paling manis even aku Pendosa tanpa noktah...


p/s : tahniah awak awak, siapa yang puasa hari ni. Yang tak berpeluang, tak apa. next year if dipanjangkan umur, kita puasa ok ? May Allah bless :)






4 comments:

  1. Assalam. Tahniah kerana memenangi Joint Giveaway dianarashid and mamalink!

    Saya nak hantar hadiah. tolong bagi details: nama, alamat, dan no contact untuk tujuan penghantaran kepada:
    ida@mamalink.com.my

    terima kasih atas sokongan anda!

    ReplyDelete
  2. nice.. ingat awal2 nak cerit baru jatuh cinta ke apa.. peringatan yg baik.. utk dapatkan cinta Allah.. kadang2 kita lupa Dia, bila ada masalah baru cari DIa.. btw Thanks for this reminder.. Kipidap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)