.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Thursday, 12 November 2015

perihal "SUBJEKTIF"

Assalamualaikum and afternoon readers.
May God bless.

SUBJECTIVE ?
Definition : based on or influenced by personal feelings, tastes, or opinions. 

Cantik itu subjektif. Kurus itu subjektif. Badan persis model itu juga subjektif.
Maka yang berlawanan dengan cantik, kurus, itu juga subjektif.

Mungkin cantik di mata si A, tapi biasa-biasa sahaja di mata si B. Mungkin kacak di mata si C tapi biasa-biasa sahaja di mata si D.

So, what I'm gonna to tell ya, kecantikan luaran itu tidak akan kekal. Sampai masa, dimamah usia juga. So, please people, keluar dari fikiran yang seperti itu.Yang hanya nak kan pasangan yang sempurna persis model or pelakon-pelakon akasia dan telemovie.

We're human. We're perfectly imperfect. So, raikan perbezaan, luaskan persamaan. Tak susah pun kan ? 

What is actually important is, kecantikan dalaman, akhlak dan agama seseorang.

Jadi tak perlu nak kondem if perempuan yang gemuk, hitam dan pendek boleh dapat lelaki idaman dan dambaan semua wanita. Faktor yang paling tepat ialah lelaki tersebut melihat kecantikan dalaman dan akhlak wanita itu melebihi fizikal dan kecantikan luaran.

Siapa kita nak kutuk ciptaan Yang Maha Esa ? Tepuk dada tanya iman.



Cinta itu boleh lenyap, bersama lenyapnya sebab.
Al-Imam Ibn Qayyim Al-Jauziyah )


Jika kamu pilih pasangan kamu kerana kecantikan yang dimilikinya, mungkin cinta kamu akan pudar bersama pudarnya kecantikan di wajah pasangan kamu ketika dia di usia tuanya. 

Jika kamu pilih pasangan kamu kerana duit/harta yang dimilikinya sekarang, mungkin cinta kamu akan hilang bersama hilangnya duit/harta pasangan kamu ketika diambang muflis. Dan takut nanti kamu tak sanggup harungi susah senang bersama pasangan kamu.

Tetapi jika kamu memilih dia kerana agama, akhlak dan Allah, Allah itu tak akan lenyap dan cinta kamu juga tak akan lenyap. :)

ok la.Thats all my bebel for todayy.
Hope entry ni sedikit banyak buka mata kita untuk melihat sesuatu dengan lebih positif.

Daaaa. Chiao cincau...

p/s:  Kalau tak boleh nak pandang positif pada diri sendiri, jangan letakkan negativiti tu pada diri orang lain juga.#oppss  


Nah bunga :')






14 comments:

  1. sangat subjektif..kena ingat bila kita asyik pertikaikan sesuatu contohnya kecantikkan..semua Allah yang jadikan..kalau sentiasa ada yang tidak kena itu bermakna kita pertikai kekuasaan Allah..

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing ;) perbaiki diri sendiri ni. hmm :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. islam memang satu perjalanan buat kita untuk sentiasa memperbaiki diri. :)

      Delete
  3. nice entry :) kalau kite cantik dalaman, luaran pun akan nmpk cantik sebenarnya

    ReplyDelete
  4. nice entry... salam perkenalan. singgah sini... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)