.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Sunday, 6 December 2015

DAFTAR SUKARELAWAN SEA GAMES 2017



Assalamualaikum and afternoon readers!
May Allah always blessed.

Nampak tak semangat kesukanan sis kat situ. Tak pernah update entry awal macam ni. *selalu malam je.

So, actually lama dah nak buat post ni. almaklumlah kekangan masa dan kemalasan yang melanda diri.kah.

Siapa yang pernah dengar tentang sukan Sea? angkat tangan!! Confirm la semua pernah dengar and tahu. kalau yang tak tahu tu, duduk dalam tempurung kelapa ke macam mana? hee. *gurau gurau.hee

Jadi, pihak atasan sana nak rekrut sukarelawan untuk Sea Games yang akan diadakan di Kuala Lumpur pada tahun 2017 nanti.

Siapa yang berminat nak jadi sukarelawan or terlampau obses dengan sukan or teringin nak timba pengalaman and semua laaa. klik LINK kat bawah ni ok.

                          KLIK SINI UNTUK DAFTAR SUKARELAWAN SEA GAMES 2017

Lepas dah klik link kat atas ni, tekan VOLUNTEERS. and isi borang yang ada kat situ. pehe dok pehe?

Sis dah lama dah daftar sebenarnya, cuma yelah tak sempat nak kongsi info kat blog ni je. 
Tak percaya?

Takpe. sis ada bukti la.ceyh *macam budak-budak.kah

Nampak tak tarikh kat gambar bawah ni. 15 NOV 2015 kau. haa, punya semangat daftar awal. sesaja daftar sebenarnya. Nak try nasib la katakan.




Masa tu, sis orang yang ke-6206 daftar. Sekarang kalau tak silap *kalau tak silap la kan, bila tengok bloggers lain yang ada update juga pasal ni, jumlah orang yang dah daftar nak jadi sukarelawan ni cecah 30,000 kau. pehhh. hebat betul!

So, nampaknya statistik tahun 2011 yang kata MALAYSIA dalam kedudukan pertama antara NEGARA-NEGARA ASEAN yang paling banyak mengalami masalah OBESITI ni, salah la ya sis?

Tak. Statistik tu betul. Thats why kesedaran dah timbul dan rakyat nakkan gaya hidup yang sihat. *jawapan bajet ala ahli motivasi je.haha

And surprisingly, on 26 NOV 2015, pihak SUKAN SEA GAMES hantar email and kata sis terpilih. hee. Betul la orang cakap kalau kita mohon sesaja mesti akan dapat. "orang" yang kata, bukan sis kata tau. kah.

So, taraaaa... *applause...kah







Ok. so siapa yang nak daftar lagi, silalah daftar. MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA! haha. terpilih atau tak, tu kira belakang la. rezeki masing-masing. yang penting usaha tu ada.

dari orang yang asyik cakap "alah, kalau isi borang pun bukannya confirm terpilih"

At least we try. right? :)



16 comments:

  1. Replies
    1. aah. preparation besar-besaran ni kot.haha

      Delete
  2. daftar ni utk apa ye? utk bagi sokongan je ke atau kena hadir tgk game ke cane? :3

    ReplyDelete
  3. setiap games akan ada urursetia urusetia. so kita akan jadi urusetia macam tu la kiranya.:)

    ReplyDelete
  4. Best jugak. Boeh timba pengalaman dan ilmu kan... tahniah sbb terpilih.. ^_^

    ReplyDelete
  5. umur abam dah 42. agaknya layak lagi ke jadi sukarelawan? kalau pengetua bagi cuti nak je jadi sukarelawan tu...leh timba pengalaman..

    ReplyDelete
  6. Fiqa pun baru je join sebab terpengaruh tgk ramai blogger join xD

    ReplyDelete
  7. done join! insyaAllah jumpa disana!!
    ^_^

    ReplyDelete
  8. Lamanya lg nak 2017.. Teringin nak join tp x tahulah free ke tidak masa tu

    ReplyDelete
  9. diorang ade sediakan tempat tinggal tak?

    ReplyDelete
  10. lepas sdah dapat emel ni. memang dikira jadi sukarelawan ye. tiada tapisan lagi ye.

    ReplyDelete
  11. Hey i got it too. Which job scope are you?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (6) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (33) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cantik (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erdinabeauty (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) flawless (1) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kecantikan (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) proteinshake (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) shaklee (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (2) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)