.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Saturday, 5 December 2015

It is All REZEKI.

Assalamualaikum and evenin' readers.
May Allah always blessed.

Ya Allah, lamanya sis tinggalkan blog ni. Bila nak update, terfikir report yang tak siap. So, until all my report and presentation completely finished, now my hati feel so lega and freedom nak update blog. Kalau tak, nak update blog rasa macam tak tenang je.

So, sepanjang ketidakberadaan sis, korang semua apa khabar? iman sihat? hati? in shaa Allah diharapkan semua sihat-sihat imannya. *penggunaan ketidakberadaan tak ada dalam kamus.jangan ikut ok? kah.

Yela, sekarang ni kan musim orang kawin . mana la tahu ada dikalangan blogger muda dah kawin ke? so, nak jugak la ucap tahniah. heeee.

Huarghh. release tension jap.

So, niat utama update blog sebab dah lama tak update and rasa semacam bila tak update.

Sebab kedua pulak *drum rolls pleasee!!!! haha

Sis menang 2 GA tau. siapa yang tak tahu, GA tu ialah GIVEAWAY di kalangan bloggers. *mana la tahu yang baca ni bukan blogger ke. acah femes je.

Bukan nak riak. Jauh sekali nak bangga diri. It's just like unbelievable man.. I won! omaii Allah! ahak.

Alhamdulillah. pada sponsor dan bloggers semua. Yeah, it takes time to post this. but lambat atau cepat, sis akan post sebab hargai usaha blogger blogger lain yang buat GA. So, disebabkan sis menang, sis dengan baik hatinya nak review hadiah bagi blogger yang buat GA tu. Tambahkan kenalan lagi "orang kata". sis tak kata tau. heee.

So, first GA is from DIANA RASHID BERSAMA MAMALINK DOT COM.
masa dapat hadiah ni, ibu cakap ada kawan hantar hadiah kat rumah. punyalah ingat secret admire ke. kah *perasan betul

Ni entry sis for this GAdianarashidandmamalink

So, this GA menawarkan MUSTELA travel pack yang sis pernah review dalam blog ni dulu.

Mustela actually salah satu produk kesihatan untuk ibu dan bayi. 
  • Diperbuat dari bahan yang High Quality dengan kandungan Hypoallergenic supaya terjaga dari alergi dan iritasi.
  •  Besides that, formulanya free from pewarna dan zat paraben.
  •  Dibuat dengan penelitian yang berteknologi tinggi agar dapat memberikan yang terbaik untuk kesihatan keluarga. Tersedia satu buah losion ukuran 150ml untuk setiap paket.











This lotion, cream, and cleansing, smells so nice. Geram betol. Seriously macam bau baby kalau pakai. Lagi2 dapat yang travel pack punya, so lagi senang nak sumbat masuk beg! best kan? So, nak travel nanti no need to worry kalau kulit jenis menggelupas tu.

But after I do some review for this brand, hanya setengah baby and people je yang sesuai pakai. Ada baby yang tak sesuai pakai. Maybe because of the climate or cuaca sesetengah country kan. we won't know right? So, kalau apa-apa, you must read articles or somes testimonial to prevent any trouble. hokeyh guys? yeah, yet I mumbles too much.



So, 2nd GA that I've won....... taraaaa.


1st GA by MAGICBAKED !









1st GA by MAGICBAKED hokeyh! haha. Semoga murah rezeki awak. 1st RUNNER UP !

Seriously siapa yang food porn macam sis WAJIB kena follow blog nih and insta dia orang. mengancam sangat. Kek dia menggoda, cair hati sis sampai kena masuk fridge balik. *ok,tu tipu. haha. 

Mungkin kena tinggal blog lama-lama kot baru banyak menang. haha. Hipotesis and conclusion langsung tak boleh diterima and tak boleh pakai !  kah.

So, stay tuned. In shaa Allah setiap hari sis akan update entry baru. balas dendam sikit la, sebab lama nau nau tak update. kah.

oppss, before I forgot, yang mana tinggalkan jejak jejak kat shoutbox tu, nanti sis blogwalking hokeyh? harus punya.

Heyya, thats all this entry. next time sis sambung bebel. chiao.


23 comments:

  1. Wah, untonglaaa2!
    Btw, congrates! :D

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. rezeki. mngkin rezeki awak pulak lepas ni? aamiin.

      Delete
  3. Replies
    1. mungkin tuah awak pulak lepas ni? heee.thanks:)

      Delete
  4. tahniah adiba..
    share la sikit rezeki tu kat sini... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.thanks. kalau awak ada kat sini sy belanja aiskrim.ok? heee:)

      Delete
  5. Untungla.. kte pn xnk update entri jugakla, mne taw ade rezeki tergolek kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.hipotesis sis jangan la ikut. mana tahu lepas ni tuah awak?aamiin:)

      Delete
  6. Tahniah... rezeki jgn ditolak.. iye kan?? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik la. alhamdulillah. heee:)

      Delete
  7. Wahh .. bestnya .. tahniah :) btw, first time singgah sini :) salam kenal ^^ jmput singgah http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (9) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) bar (1) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) bersederhana (1) beryls (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (36) bloglist (1) blue royals (1) brownies (1) cairkan (1) campak (1) cari makan (1) choc (1) coin (1) coklat (2) contest (8) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) double boiled (1) double-boiled (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (5) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) grateful (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) koci (1) kuih (3) kuih raya (2) kuih tradisional (1) laboo (1) labu (1) lazada (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) periuk nasi (1) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (3) rangup (1) raya (4) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tema (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)