.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Saturday, 19 December 2015

Mient Burger Port Dickson

Assalamualaikum and buenas nonches readers! Como esta?
*translate: Assalamualaikum and good evenin' readers. How are you?

May Allah always blessed you people !

So, taraaa.. Today I wanna shares somethin' brilliantly delicious. 


Yes. I am a food lover. "sangat". Tang makan, jangan cerita lah. Tolak kayu and besi je. kah.

My friend yang rapat dah deal sangat dengan perangai sis. Kalau lapar tahap dah menggigil tu, sis memang akan diam je. Paling cari nahas kalau time tu dia orang tengah buat bising, memang kena sound habis. haha. perangai macam mat lampir sangat. heee

Sis pun tak tahu kenapa. Sis jenis yang bila lapar baru nak makan. Selalu kena bebel dengan my mom. Tapi bila dah makan, tak ingat dunia pulakk tuhh. haih. perangai..

Paling lawak, and paling terkesan yang my friends always ingat sampai sekarang. That time nak beli barang dapur dengan member member ni semua. Duduk pulak paling belakang dalam bas. Time tu sis diam je *kalau tak sis paling banyak cakap. Sis diam sebab masa tu dah pening kepala+menggigil sebab lapar sangat.

Time tu pulak dia orang bising dalam bas. kat situ sis "ter"sound dia orang. *sound 
"sayang".heee.maaf ya awak awak sekalian. Then sampai mall, terus cari roti *tamak pulak tu beli banyak.kah

Then after dah makan, cakap balik dengan member macam biasa. buat muka tak reti je lepas dah tersound dia orang. Then sis explain la. baru dia orang faham. And you know what? Sis kena marah balik sebab tak jaga time makan. Awhhh. Caringnya awak semua. Terharu sis cenggini:)


 Basically, this kedai bukan restaurant pun. kedai biasa. And I like kedai biasa berbanding restoran hipster or yang grand grand tu. ada masalah ke dengan tu? no right. Actually stall  yang biasa-biasa selalunya lagi sedap and "PRICE" pun amat berbaloi.

Tak payah nak bazir sangat. Still kenyang right? thats the point. kedai ni jual not only burgers. Hotdog ada. tapi besar gila. *takdelah tahap boleh gila:) That kind of hotdog we called it Cornydogs. And that is my brotha fav. *Maaf tak ada gambar.hee

My favourite pulak, bukan burger dia orang. But drinks dia. satu-satunya kat pD. kat tempat lain tak tahu la ada ke tak. if ada, do pm sis ok.hee.

mohon abaikan adik sis tengah syok makan.kah


Yes. yang cawan besar tu! boleh minum 4 orang. Usually sis kalau pergi makan, sis and family memang biasa pesan air kosong je or paling manis pun teh o ais limau la. tu je. air lain seriously sis tak minum. Tak akan! Haha. sebab banyak sangat kandungan gula. kah.

Tapi this air which we called it "SODA HERB" telah menambat hati sis. gittewww.haha. Tengok pun dah tahu special. Yang sis boleh "kaji" lah kan.

 Apa yang dia letak dalam air ni : air soda, laici, asam boi, daun pudina. and serai.

Dah lama sebenarnya sis tak makan kat situ. kekangan masa "sangat". kah.

Maaflah gambar tak banyak sebab masing-masing dah kelaparan macam tak makan setahun.


 tengok lama-lama craving dah. daaaa. sampai ketemu lagi ya. #eh :)




8 comments:

  1. wow... burger yg menarik... tgk pun dah tahu best... lagi best air soda laici, asam boi, daun pudina dan serai menarik sangat....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kan? tengok malam malam dah rasa lapar pulak

      Delete
  3. Ok lapar!!!!!!! Mau burgerrrrrrrrrr

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (9) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) bar (1) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) bersederhana (1) beryls (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (36) bloglist (1) blue royals (1) brownies (1) cairkan (1) campak (1) cari makan (1) choc (1) coin (1) coklat (2) contest (8) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) double boiled (1) double-boiled (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (5) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) grateful (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) koci (1) kuih (3) kuih raya (2) kuih tradisional (1) laboo (1) labu (1) lazada (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) periuk nasi (1) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (3) rangup (1) raya (4) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tema (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)