.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Thursday, 21 January 2016

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Photobucket
Sis di tagged oleh SHIDA

Nak join? Klik banner k.

Sempena umur dah mencapai 31, kak fa buat GA birthday dia. wahhh. Hadiah misteri menanti pulak tu. Bukan satu tapi 5. Bestnyaa!!

Jom la join. serious tak menyesal. Blog kak fa ni pun kemas n cantik je tau. 

Join untuk eratkan lagi silaturrahim antara blogger. heee. Selamat Hari Birthday Kak Fa!

May Allah always blesses you <3

Sis nak tag Leeyawner dan WAWAABDULHADI

Segmen Blogwalking By Nurnbla (January)

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Photobucket

Sis di tagged oleh IZYAN

Nak join? Klik banner k.

Actually aktiviti blogwalking ni tambah kenalan antara sesama blogger. Jom join:)

Sis nak tag blogger bertuah, Emy dan AINA

Blog Award 2016 by Hanah

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Photobucket

Sis di tagged oleh NAJWA.

Nak join? Klik banner k.

Sis nak tag Mrs.A dan AINIZAKARIA




Tuesday, 19 January 2016

Ibu Meninggal pelajar di USA ini kesempatan wang ingin pulang, namun..

Assalamualaikum and hi readers!
Good mornin' and May Allah blessed all of you:)


Semalam, sis ada terbaca satu post mengenai cerita ni. Dan rasanya berita ni trending di Facebook semalam.

Sayunyaaa...

Semoga awak tabah di States. Semua yang berlaku ada hikmah. Inshaa Allah. 

Al-Fatihah pada emak pelajar tersebut. Semoga rohnya berada di kalangan hamba-hambaNya yang beriman. Aamiin.

Baca cerita lebih lanjut mengenai keadaan pelajar tersebutSINI 


 

HEAT STROKE

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)



Alhamdulillah. Masa tengah typing this post, hujan turun dengan lebatnya di kawasan Port Dickson, Negeri Sembilan. *fuh, ayat dah macam pemberita dah.heee

But apa kena-mengena dengan heat stroke. Seriously, lately ni kan panas semacam. Sis pun baru je baik demam. Demam demam pun menulis kau. Nampak tak calon-calon blogger komited kat situ. haha.

Since Jumaat lepas sis pening-pening. Pening tahap tak bangun la satu hari tu. Kalau ikut nafsu memang nak baring je gamaknya. Tapi ada tanggungjawab lain kan, contohnya mandi.haha. Mandi segarkan sikit diri dari pening kepala.kah

And perut pun rasa memulas je. Tak sedap badan. Senang cerita tak duduk senang la dua tiga hari lepas. Ada je meragam. Nak muntah, pitam semua ada. 

So, jaga diri semua. Banyak kan minum air kosong,

Nah. Cara untuk protect diri kita dari heat stroke.
 

    

Btw, sebenarnya semua ni berpunca dari tangan tangan manusia jugak. So please, sebelum terlambat, jom tanam pokok.kah.

p/s: pelihara bumi kita. kalau bukan kita, takkan haiwan dalam hutan kot. Kalau dah haiwan dalam hutan pun kau orang bunuh, nak harap siapa? burung?

 Chiaaoo 


 

Monday, 18 January 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Sunday, 17 January 2016

Isu PTPTN. Mahasiswa kini MANJA?

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)



To be frank, this issues is totally will be evergreen among the students. Sampai bila-bila isu ni akan dibicarakan sekiranya tiada yang ambil tindakan baik mahasiswa sendiri ataupun pihak yang bertanggungwab.

Ok la. Why tetiba speak up pasal this issues right?

Cerita dia macam ni, when I opened facebook this morning, literally I saw most of the news that popped up in my newsfeed about this "PTPTN" issues.



The things that make me wanna post this story salah satunya sebab Fahmi's post. Who is Fahmi Zainol? Kau orang cari sendiri. He's kind of popular guy juga yang menegakkan isu-isu mahasiswa. 

This is his response for "PTPTN" issues. Click the picture to enlarge it. #kalau dapat baca tanpa klik kira hebat la mata kau orang.kah



By the way, SINAR HARIAN pun ada post about this issues. For more details, just click this link. MAHASISWA LAPAR TERPAKSA MAKAN MEE SEGERA



I do know awak semua pernah belajar di universiti. Dan pada masa tu, nasi lemak berapa sen sangat.

Bukan nak membandingkan, tapi perlu sedar diri kita di zaman yang ekonomi semakin membukit naik.

Nak suruh mahasiswa kerja? Tak perlu heboh-heboh, ramai je yang bekerja sambil belajar. 

Tapi sedar tak, sambil tu mereka juga perlu kumpul merit dan aktif berpesatuan jika mahu kekal duduk asrama yang bayarannya "bolehla" daripada kena sewa rumah yang bayarannya tinggi melambung. Now boleh kira yang mahasiswa dah buat lebih dari #2kerja?

Bukan tak bersyukur, tapi salah ke kalau nak berubah ke arah kebaikan?

Last year, my friend from XXX country did asked me. "Now you study, later you serves your country with the knowledge that you have learned, and you still need to pay the fees? Really?"

He's totally got shocked. 

Ya, mungkin ada yang akan kata, if macam tu, awak pindah je la dari Malaysia. 

Salah ke kalau kita bagi cadangan yang mungkin boleh bawa pada perubahan? even sekecil-kecil cadangan. Malaysia kan negara DEMOKRASI.

Tapi, for students pun jangan lah membazir dan bought something yang tak berfaedah. Trust me, bila ekonomi dan dunia diambang penamat, baru semuanya minta diubah semula dan diberi peluang. Manusia...

Mahasiswa perlu ada inisiatif sendiri dan guna segala kebolehan yang ada:) I know you can do it.

Yela, selain tu mahasiswa boleh belajar tentang ilmu kehidupan, supaya lepas graduate tak ada lah macam counter shocked sangat. 

Actually, dua dua pihak perlu mainkan peranan yang penting. Work in team will solves this issues.



And this is the related issues pasal PTPTN, Mahasiswa lapar, dan Mahasiswa Manja. 

Manja? owh please. Certain je, tak semua.


Saturday, 16 January 2016

NEW YEAR GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Photobucket

Huih. Its been awhile sis tak join segmen or GA by any bloggers. So, when I opened my dashboard and realized ada GA ni, nampak macam interesting.

And you guys know what. Kejap lagi je GA ni habis #masa ni sis tgah menulis lagi k, menyempat je, kah.

Kiranya I join this GA sangat la last minutes. Takpe, asalkan join and dapat support bloggers lain selain dapat kenal kenalan baru :)

So, bagaimana caranya nak join this GA.

Ni  caranya,


so, siapa yang nak penuhi syarat-syarat dan nak join GA ni last minutes macam sis jugak, silalah tekan banner paling atas tu ok.

Chiaooo. :)


Wednesday, 13 January 2016

Kids nowadays

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Nak dijadikan cerita, 4 January haritu birthday my lil sister. haha. Ya, tahu. Sis baru nak post. Nampak tak kekangan masa menghalang hobi penulisan sis. heee. :)

So, after picked her up at the school, tanya la dia nak makan kat mana. Thats mean, this treat macam hadiah birthday dia la. kenyang pun kenyang. burrppp. alhamdulillah. *craving dah ni weyh.kah

My family kalau birthday je, memang makan menjadi fokus utama kita orang. Tak ada hadiah. Kalau nak hadiah lain, mesti score exam dulu. Bukan senang senang boleh dapat.

My lil sis ni pula dah lama tak makan pizza. Seriously, sis tak berapa minat naw pizza ni. Kurengg. Perut ni mintak nasi je manjang. Almaklumlah, perut melayu. Lagi-lagi dapat nasi ayam penyet, pecal ayam, perghh terliyurr dah ni. haha.

Tapi, sekali sekala western takpe lerr kot nohh. haha

Nak buat macam mana kan, birthday girl nak makan pizza ala-ala western. Turutkan je la. Hurmm.

Actually, ni first time sambut birthday dia sama-sama. Selalunya time time cenggini sis still ada exam. Tu yang terpaksa turutkan keinginan dia. Kalau tak, wish dari jauh je dapat.haha.

So, disebabkan waitress pizzahut haritu member adik sis yang lagi seorang, dia la yang banyak bagi promo. haha. Thanks awaa.

Menu of the day that we've chose,
1 cup of Strawberry Ice cream
1 Large Pizza ( Hawaiian Chicken)
1 Combo Deal Set (Spaggeti,1 Personal Pizza,4 Garlic Bread,Potato Chips,4 Finger Nuggets)
4 Sky Juice
4 Ice Lemon Tea (manis gila, potong kaki kalau minum hari-hari)

Tu pun dah banyak gilerss. sampai bungkus bawak balik rumah.

This is Combo deal Set. You should try.

Seriously banyak sangat. Tak habih den nak tolan. Nasib makan sekali sekala je.

Kalau selalu makan cenggini ha, omak den pun buleh pokai tambah badan lagi makin mombosar. haha

 Wefie family semestinya harus. haha.



Pizza dia as usual, brilliantly delish. Yela nama pun pizzahut, of course la kita makan menu utama dia, pizza. 

Actually tak pernah pun makan spagetti kat pizzahut. 

So, for spagetti, this is first time I've ever tasted it. Rasa dia pun nice juga. Asal kenyang dapat tutup mulut sis yang kelaparan, dah dikira ok la tu.haha.


Excitednya birthday girl.haha

My one and only beautiful mom.

 Birthday girl with her ice cream. Comel lerr tu?



Done! Taraaa. Why this post tajuk dia "Kid Nowadays"?. Macam tak ada kena mengena je sis. Aipp aipp. Sabor ya anak-anak. Sis nak explain lah ni.

Macam ni,

Tak semua la. Tapi rata-rata dulu, macam sis tak ada la sambut birthday ni semua. Tak tahu la orang lain.

Sis pun tak suka birthday bagai ni sebenarnya. Kalau ada pun, just beli jajan je zaman primary school dulu. 

Pack jajan yang berlainan dalam plastik lutsinar kecil-kecil tu then bagi member satu kelas and guru kelas. Thats all. My mom always said, dengan cara macam ni, birthday kita lebih diberkati sebab apa yang kita buat dah dikira sedekah/amal jariah.

For me, when its my birthday time, sis lagi suka bagi penghargaan kat ibu sis. Dia yang susah payah lahirkan dan jaga seketul adiba dari kecik sampai ke besar panjang kat atas muka bumi ni ha.

But my lil sis, dia dapat habuan ni pun because I know she's struggled so hard even masih dalam primary school. *sekolah rendah pun dah ada presentation, kau rasa? Cause kids nowadays ramai naw yang genius. Yela, teknologi di hujung jari. haha.

By the way, Good luck my mengada lil sista. May Allah always blessed you.

p/s : Zaman dah berubah. Didik anak-anak pun kena seiring dengan perubahan zaman tapi jangan sesekali terkeluar dari landasan Islam. 


Pesanan penaja :


Owh ya. Lupa nak cakap. Sebelum kita orang habis makan, waitress yang sama tawarkan 1 personal pizza yang kita boleh create sendiri, hanya pada harga RM2.

I repeat, only RM2 !!

Siapa yang tak nak.Dah la semua kuat melantak. Waitress tu yang tolong create kan. haha.

So, we bought one and rasa dia perghh. Confirm jejak pizzahut lagi lepas ni. Sedap sangat.haha 
#gambar personal pizza tu tak sempat nak ambil, dah kena makan dengan manusia yang lapar.haha 


Thanks for reading this entry :)




Saturday, 9 January 2016

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz




Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





Wednesday, 6 January 2016

#1 Kembali Pulang


Ramai merungut tentang hidup.
bersyukurlah je lah kau masih hidup.
Ubah hari ni lagi baik. 

Kau kata Tuhan tak adil.
Kau hidup saat ni pun dah cukup baik.

Kau kata Tuhan memilih.
Orang lain kaya, kau tak.
Kau tahu "luar dalam" hidup dia macam mana?
berhempas pulas dari pagi ke petang.
Kau? Ya, engkaulah.
Kau buat apa?
Lepak, gosip sana sini tak tentu hala pagi petang siang malam.
Lepastu, kau nak cakap Tuhan tak adil? 
Heh.
Cermin diri sendiri.
Kau siapa?
Dia yang kau cakap tu, Dia Maha Berkuasa.

Hidup nak lama,
takut mati,
tapi tikar sejadah tak bersentuh.
Nak buat cukup syarat, kau sentuh je sejadah tu.
solat tak pun. 
Pergh perangai.
Pandai kau buat wayang dunia.

Kau dabik dada rasa kau boleh capai syurga.
Kau rasa semua yang kau ada kat dunia boleh bawa dalam tanah nanti?
huh. dusta. itu semua dusta.

Dah dah la tu.
Masa suntuk dah.

Apa yang suntuk?

Suntuk nak KEMBALI PULANG...        (adibarusli)



p/s: tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun mati:)

Tuesday, 5 January 2016

Air Terjun Gunung LEDANG

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

How's your exam so far? Mesti pelik kan sebab sis still boleh update eventhough sekarang ni musim exam.

This sem I have no exam. yoohoooo. why? because this sem I just have to complete my internship programme which I have to do some projects, presentations, attended course (sponsored), tasks, experiment, and whatsoever.. 

Tapi, fuh fuhhhh. Alhamdulillah akhirnya sis berjaya mengharungi segala onak ranjau berduri nenas, wait.. nenas? haha. why nenas? that things suddenly pop up in my head bila sebut berduri. *k tepuk dahi sendiri.kah

Jadi, saja nak cakap heavennnya duduk rumah selama 9 bulan. serious ah 9 bulan? serious weyhh. jeles tak? wuhahaha..

But after this, I must face up final year yaww. Allah, please increase me with Your knowledge. and please shows me the correct path.

Sebelum final year pun macam nak termuntah buat presentation. sikit sikit presentation. tapi adat kan? adat belajar. sampai ke tua pun tak akan habis belajar ilmu Allah.

See, nak cerita pasai air terjun terus melalut jauh. eh kau ni.

Ok la. Alkisahnyaa....

Kelmarin, I just went to air terjun Gunung Ledang. Actually selalu je lalu depan area tu sebab hantar my brotha kat Segamat. Tapi tak pernah nak menyinggah.

Dijadikan cerita, my brotha called cakap habis kelas pukul 4 petang. Sis bertolak pagi, sementara nak tunggu dia habis kelas tu, pergi la singgah air terjun ni. tak plan pun sebenarnya.

Just nak survey-survey je. Manalah tahu if in the future nak pegi lagi ke. Sebelum sampai tu, tapau la dulu makanan kat pekan Tangkak tu. Sis nampak KFC je sebab tu yang besar. So end up, we bought kfc untuk alas perut kat air terjun tu nanti.




So, this is the entrance kalau nak masuk air terjun tu. If I'm not mistaken, satu kepala untuk dewasa masuk dia RM1.05.

Tak sempat pulak tengok details dia. Kira ikut kepala tau, bukan ikut jam.




Taking wefie whilst walking. menyempat je tau dia ni.






Disebabkan tak ada preparation langsung, aiyooo. penatnya nak jalan sampai kawasan air terjun tu. Kalau tahu, pakai sport attire siap-siap. haih. My mom pun exhausted. haha. You need fitness mom. heee. *eleh. awak pun sama je cik adiba oi.kah

 Almaklumlah, dah lama duduk rumah. Fitness sis pun drop terus. haha.




See, jauh kan? berpeluh dah nokkk. Ni tak tahu la apa kes.

Gembira tengok monyet sebelah sana agaknya. Atau ready nak lari dahh. wachaaa. I'll smacked you down monkeys. haha. be aware!







Cantikk kan!!! Yesss. Ya Allah, tersangatlah cantik. Haza min fadhli Rabbi ( semua ini kurniaan dari Tuhanku)

But this area actually untuk kanak-kanak main cenggitu lah. First masuk je nampak kawasan ni.

Nak hiking kena naik atas, but dah kena warning awal-awal dah dengan my brotha. He already went kawasan yang paling atas sekali. he said it would be dangerous kalau tak ada ahli keluarga lelaki yang ikut.

Tapi yang atas tu lah lagi cantikkk. Ada rezeki pergi lagi ye tak? *sedapkan hati.wuu

So, ok. ikutlah kan cakap dia. Lagipun pergi tak lama. Sekejap je. Snap sana, snap sini. Walah! We're DONE.

Owh yeah. kan ada tapau KFC tadi kan kononnya nak makan kat sana. Ceyh. Haprak itu semua.

Kawasan air terjun ni memang cantik. Tapi sekeliling dia, awhh disappointed.
Human already destroys it. Sayang sangat. Persekitaran tak dijaga. 

Mohon selepas ni manusia jangan menzalimi alam sekitar. Untuk kesihatan bersama dan kesejahteraan bumi. :)


 So cantik. I'm in love. <3






Guess kawasan ni kat mana? This is the parking areas in air terjun Gunung Ledang.

Disebabkan sis pergi masa tu tak ramai orang, so banyak lah sebenarnya port port cantik yang boleh photoshoot... wait, photoshoot? Ingat kau retis? haha.. I'm not artist, I'm celebrity #uppss. *pleaselah back to reality.kah



So, after everythin' settled. We went to Uitm Segamat and met my brotha.

Actually sis tak pernah balik selewat ni dari Segamat. Selalunya, bila maghrib mesti dah sampai Melaka or Seremban.

Macam tergamam pemandangan maghrib cantik naw kat sini. Nilah hasilnya.haha.
Cantik kan? Your mind will absolutely blown kalau tengok depan-depan. Trust me.


Nampak tak gunung tu? SubhanaAllah. Pujian pada yang Berkuasa.

Sis sebenarnya bukan apa, suka ambil gambar sebab nak orang lain juga merasai dan tengok Kebesaran Kuasa Allah.

Whatever it is, its such an awesome experience.

And, before I forget,
Good luck to all my friends yang tengah struggle sekarang ni. Study study juga, kesihatan kena jaga. So, jaga kesihatan tau :) 

Allah yuftah alaikum sahabaah.

Lots of Love,
adibarusli.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (6) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (33) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cantik (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erdinabeauty (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) flawless (1) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kecantikan (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) proteinshake (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) shaklee (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (2) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)