.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Wednesday, 13 January 2016

Kids nowadays

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)

Nak dijadikan cerita, 4 January haritu birthday my lil sister. haha. Ya, tahu. Sis baru nak post. Nampak tak kekangan masa menghalang hobi penulisan sis. heee. :)

So, after picked her up at the school, tanya la dia nak makan kat mana. Thats mean, this treat macam hadiah birthday dia la. kenyang pun kenyang. burrppp. alhamdulillah. *craving dah ni weyh.kah

My family kalau birthday je, memang makan menjadi fokus utama kita orang. Tak ada hadiah. Kalau nak hadiah lain, mesti score exam dulu. Bukan senang senang boleh dapat.

My lil sis ni pula dah lama tak makan pizza. Seriously, sis tak berapa minat naw pizza ni. Kurengg. Perut ni mintak nasi je manjang. Almaklumlah, perut melayu. Lagi-lagi dapat nasi ayam penyet, pecal ayam, perghh terliyurr dah ni. haha.

Tapi, sekali sekala western takpe lerr kot nohh. haha

Nak buat macam mana kan, birthday girl nak makan pizza ala-ala western. Turutkan je la. Hurmm.

Actually, ni first time sambut birthday dia sama-sama. Selalunya time time cenggini sis still ada exam. Tu yang terpaksa turutkan keinginan dia. Kalau tak, wish dari jauh je dapat.haha.

So, disebabkan waitress pizzahut haritu member adik sis yang lagi seorang, dia la yang banyak bagi promo. haha. Thanks awaa.

Menu of the day that we've chose,
1 cup of Strawberry Ice cream
1 Large Pizza ( Hawaiian Chicken)
1 Combo Deal Set (Spaggeti,1 Personal Pizza,4 Garlic Bread,Potato Chips,4 Finger Nuggets)
4 Sky Juice
4 Ice Lemon Tea (manis gila, potong kaki kalau minum hari-hari)

Tu pun dah banyak gilerss. sampai bungkus bawak balik rumah.

This is Combo deal Set. You should try.

Seriously banyak sangat. Tak habih den nak tolan. Nasib makan sekali sekala je.

Kalau selalu makan cenggini ha, omak den pun buleh pokai tambah badan lagi makin mombosar. haha

 Wefie family semestinya harus. haha.



Pizza dia as usual, brilliantly delish. Yela nama pun pizzahut, of course la kita makan menu utama dia, pizza. 

Actually tak pernah pun makan spagetti kat pizzahut. 

So, for spagetti, this is first time I've ever tasted it. Rasa dia pun nice juga. Asal kenyang dapat tutup mulut sis yang kelaparan, dah dikira ok la tu.haha.


Excitednya birthday girl.haha

My one and only beautiful mom.

 Birthday girl with her ice cream. Comel lerr tu?



Done! Taraaa. Why this post tajuk dia "Kid Nowadays"?. Macam tak ada kena mengena je sis. Aipp aipp. Sabor ya anak-anak. Sis nak explain lah ni.

Macam ni,

Tak semua la. Tapi rata-rata dulu, macam sis tak ada la sambut birthday ni semua. Tak tahu la orang lain.

Sis pun tak suka birthday bagai ni sebenarnya. Kalau ada pun, just beli jajan je zaman primary school dulu. 

Pack jajan yang berlainan dalam plastik lutsinar kecil-kecil tu then bagi member satu kelas and guru kelas. Thats all. My mom always said, dengan cara macam ni, birthday kita lebih diberkati sebab apa yang kita buat dah dikira sedekah/amal jariah.

For me, when its my birthday time, sis lagi suka bagi penghargaan kat ibu sis. Dia yang susah payah lahirkan dan jaga seketul adiba dari kecik sampai ke besar panjang kat atas muka bumi ni ha.

But my lil sis, dia dapat habuan ni pun because I know she's struggled so hard even masih dalam primary school. *sekolah rendah pun dah ada presentation, kau rasa? Cause kids nowadays ramai naw yang genius. Yela, teknologi di hujung jari. haha.

By the way, Good luck my mengada lil sista. May Allah always blessed you.

p/s : Zaman dah berubah. Didik anak-anak pun kena seiring dengan perubahan zaman tapi jangan sesekali terkeluar dari landasan Islam. 


Pesanan penaja :


Owh ya. Lupa nak cakap. Sebelum kita orang habis makan, waitress yang sama tawarkan 1 personal pizza yang kita boleh create sendiri, hanya pada harga RM2.

I repeat, only RM2 !!

Siapa yang tak nak.Dah la semua kuat melantak. Waitress tu yang tolong create kan. haha.

So, we bought one and rasa dia perghh. Confirm jejak pizzahut lagi lepas ni. Sedap sangat.haha 
#gambar personal pizza tu tak sempat nak ambil, dah kena makan dengan manusia yang lapar.haha 


Thanks for reading this entry :)




25 comments:

  1. ohsem ! nak jugak !

    **tak pernah sambut birthday sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. tak pernah sambut birthday jgak:)

      Delete
  2. pstt~ Hi sis AR.

    ekceli sy pun sama tak sambut jugak bday2 bagai nih.
    maybe sbb faktor kehidupan di kwsn kampung jugakla kot agaknye.
    bile dah besar skrg ni je baru reti nak sambut2 bday ni tp itu pun tlg
    celebrate kan bday anak buah Abg Long je la. bday sndiri wat x tahu je hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis duduk kawasan setengah bandar ni pun tak sambut birthday. sama la. birthday sndri selalunya mmg buat tak tahu je..heeee:)

      Delete
  3. Happy belated birthday dik. Hehe ^^, sedapnyaaa. Nak jugak! =D

    ReplyDelete
  4. Happy belated besday utk adik sis diba ye..

    ReplyDelete
  5. Me too. Perut Melayu sgt, even dah makan pizza msti nak nasik jgk lepastuh. :P
    Happy blated birthday buat adik. May Allas bless!

    *yes, your mom is beautiful :)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? mesti nak nasi lepas tu. kalau tak, rasa incomplete je. thanks awaaa. mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.#eh:)

      Delete
  6. Alaaa.. Terus lapar bila tgk pizza :P
    Btw, hepy belated b'day dikkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lapar kan? jom makan.hee. adik ckp thanks:)

      Delete
  7. hmmmm lazat pulak tengok spagetti tu. HB to birthday girl...heheh

    ReplyDelete
  8. untunglah si anak hehe, melting pulak acik yang menengok ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. budak skrg kan, makanan mewah naw naw. heee. kita pun melting tgok acik#eh.haha

      Delete
  9. Wuuu pizza >.< Haha btw sanah helwah to birthday girl :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. but sy prefer dominos lagi.sbb more murah. thankss:)

      Delete
  10. salam , saya pun sambut dengan kawan je , zaman study dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu. sy tak pernah sambut pun:( heheeee.

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)