.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Friday, 24 June 2016

After a long long HIATUS (Part 2)

Assalamualaikum and hi readers!

May Allah blessed all of you:) 




Sedar tak sedar lagi 10 hari berbaki bulan Ramadhan . "apa ayat macam pelik je ni"


So, how? So far ok ke K.O ? Yela mana lah tahu ada yang collapse or tertido masa tarawikh. Adik sis pernah tertido k masa imam tengah baca surah(panjang kot).sshhh.jangan beritahu dia.haha. 

Semoga Ramadhan kali ini bermakna, and kita still boleh kejar balik malam malam terakhir ni. tiada alasan. Chaiyokk!!

In shaa Allah.

Btw, Fiuuhhh.
Lama gila kot tak tulis or jengah blog. Lagi sedih tak visit page blogger lain. umanggaiiiii rasa kosong kosongg~~

Ya Allah, memang busy yang teramat sem ni. Ni masa sis post ni, sis dah nak berangkat balik. haha. macam perantauan la sangat. Penang - Negeri Sembilan je pun.3 bulan tak balik k. kau rasa?heee

Tapi tu la, nak salahkan projek and benda-benda yang melambak kena settle by this sem pun tak boleh jugak. Yang penting, diri sendiri tu. Tanya diri sendiri, pandai ke tidok manage time. "emoticon perli"

So, siapa yang dah buat kuih raya? heee. Lepas balik tarawih buat la. Jangan bagi alasan tak nak pergi tarawih sebab nak buat kuih raya.haha. 

Kita kena ingat yang tetamu Ramadhan lagi 10 hari je nak tinggalkan kita. Sedih la macam ni kalau awak semua tinggalkan dia dan dah sibuk buat persiapan untuk tetamu Syawal.

Nanti ada yang kata "Alah sis, Syawal datang bukan selalu, setahun sekali."
Eh Ramadhan pun setahun sekali. Ada dua kali Ramadhan ke? Dah la dia bagi hadiah kat kita, Malam Lailatul Qadar. So? At least Hari raya korban ada lagi.

No offense tapi buat la yang mana terbaik untuk diri kita. :)

Yang penting mesti lebih baik dari semalam. ok?

p/s: Short entry from me sebab dah nak pergi airport woiii.haha. kang terlepas flight kau nak ganti?haha.

See you all so soon. In shaa Allah. Happy Fasting everyone:)


8 comments:

  1. Assalamualaikum hai sis adiba :)
    selamat berpuasa juga. Tuh la lama juga yaya perasan sis tak hapdate belog rindu nak baca post sis :)
    btw, semoga dipermudahkan segala urusan sis ya. :)
    salam dari belog http://aleiyamustaffa.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololoooo.thanks awaaa. nanti kita lawat awak k.
      aamiin. mudah-mudahan:)

      Delete
  2. Assalamualaikum sis.. gud idea tapi 2/ 3 menjak ni ciktie memang tak sempat nak solat berjemaah kat masjid. Asyik kena tinggal gan mak saudara je huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke. in shaa Allah. semoga Ramadhan tahun depan kita boleh buat lebih baik dan berkesempatan lagi nak berpuasa:)

      Delete
  3. bz bebenor la ea sem ni..papepun slmt beribadah ea...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..salam 10 terakhir Ramadhan rasa sedih sebenarnya sebab bulan penuh rahmat dah nak pergi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. semoga kita dipanjangkan umur untuk berjumpa dengan Ramdhan tahun depan. In shaa Allah:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)