.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Saturday, 28 January 2017

Review: Restoran DAPUR BERASAP Port Dickson!

Assalamualaikum and Happy Chinese New Year Guysss!
May Allah blessed all of you readers.
Annyeonggggg.haha.

So, seperti yang dijanjikan kelmarin, sis akan share satu kedai makan di Port Dickson yang boleh juga dikatakan baru saja buka. (semalam sis busy, tak sempat nak share.maaf)

Kat bawah ni, dia punya nama kedai. DAPUR BERASAP. gambar dari tepi je mampu tangkap, sebab masa tu dah nak maghrib dan banyak orang. Jadi, malu nak pergi centre kedai tu nak tangkap gambar. kwang kwang kwang.haha.


Memang tersangat berbaloi kalau nak makan CHICKEN CHOP dia kat situ. Sebab apa? Sebabnya MURAHHHH woii. RM5 je dan kenyangg sangat. Kalau yang suka western food tu pergi la try. Confirm tak rugi. Bagi orang macam sis yang kurengg sikit western ni, still akan cakap chicken chop dia sedap. Terbaik dari dapur.haha.


Selain chickenchop, kedai ni ada je menu lain macam lamb chop and so on. Apa kata korang pergi dulu dan bagi feedback. ok? heee.

Disebabkan chicken chop kedai ni murah dan sis pun nak cuba semua sos yang ada untuk chicken chop tu, kami seorang satu pesan chicken chop dan sos lain lain perasa. Sis ambil sos buttered milk, adik sis yang dua orang tu masing masing ambil sos mushroom dan mongolian bbq, and my mom pesan sos black pepper. Boleh tengok kat bawah ni macam mana satu hidangan chicken chop tu dihidangkan.

Haaaa. yang ni sis punya. Chicken buttered milk. Nampak dalam gambar macam kecik kan saiz dia? tapi kenyang kottttt makan. Sampai my mom pun cakap, kalau tahu pesan 3 je chicken chop. Sebab kenyanggg.

Model:my mom. Sos chicken chop tu perasa black pepper. Cepat zoom in warna dia. haha.


 Yang ni adik sis yang no 3 tu punya. Dia pilih sos mongolian bbq. Sedap jugakk. alahai tak tahu nak pilih mana. Haa kan dah cakap, kenyang kan? tengok gambar pun dah kenyang,belum makan lagi. hahahhaa. *ker makin lapar?heee


Sos yang terakhir yang ada dalam menu tu, sos mushroom. Yang adik bongsu sis makan ni. Yang ni paling sedap. Serious tak tipu. Kalau sis pergi lagi sekali, sis akan ambil mushroom sos ni. Rasa dia boleh terangkat kening. kahkah. Ayat bombastik habiss.

So siapa yang nak datang melancong di Port Dickson boleh letak wishlist siap siap nak pergi tempat ni. Bersebelahan dengan muzium PD Dream World Upside Down & 3D. Alah fon korang semua canggih canggih kan? Google je la, tak pun waze. In shaa Allah keluar. Zaman sekarang kan, teknologi di hujung jari takpun dihujung mulut. Cakap je apa korang nak, terus boleh keluar. Ye dak?haha.

Oh ya, bab kebersihan lupa pulak den nak kobar. Kebersihan restoran dia memang tip top dan tahap keselesaan customer pun bagus gilaaaa. Tunggu apa lagi, pergi la cepat. heeee.

Jumpa lagi korangggg. In shaa Allah kalau ada yang best best lagi sis akan share.
Tq sudi baca:)

*oh ya. adik sis cakap nama restoran ni dapur berasap sebab chef dia semua lelaki. haha. sis tak tahu la betul ke tak. Iya kan aje la. :p


18 comments:

  1. Replies
    1. kannnnnnn. murah gilaaa. n kenyang sangat. heee:)

      Delete
  2. Ari tu da sampai.. bila tgk full xjadi makan situ..sedap ye.. nnt akak pergi.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu pun full kak. tapi alhamdulillah rezeki kot, masa smpai tu ada 2 family yang dah habis. terus masuk cecepat.hahaa. sedap, akak g try yang mushroom punya tau. hihiiiii.

      Delete
  3. Alahai sedapnya nampak makanan. hahaha

    ReplyDelete
  4. serious murahnya!! RM 5 je untuk chicken chop tuh? okay nanti bercuti sana nak pergi kedai ni lah macam ni. :D
    chicken chop tu nampak sedappppp hehe

    ReplyDelete
    Replies

    1. aah serious wak. memang rm5. pergi tau jangan tak pergi:)

      Delete
  5. woooowww bile tengok terus rasa lapar

    jom join giveaway kt sini
    http://ashasrah.blogspot.my/2017/01/give-away-by-ashasrah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. tengok pulak malam malam, lagi laaa laparrr.heee

      in shaa Allah nanti sy join:)

      Delete
  6. wow sangat menggoda lah chcken chop tuh! murahhh sgt :D must try ni klau pi pd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menggoda dan murahhhhh. mai maiii dtg pD")

      Delete
  7. Replies
    1. kannn...haih. lapar balik ni. memang sedap:)

      Delete
  8. jika murah n sedap...kiranya bonuslah untuk pelanggan.Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. unik betul nama kedai... hehe.. makanan pown cam sodap je tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (5) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (32) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)