.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Friday, 17 February 2017

Review : Telemovie BIARKAN CINTA TERSENYUM LAGI ( Aeril Zafril, Wawa Zainal dan Sari Yanti)

Assalamualaikum and hi guyss!
May Allah blessed all of you.

So, 2 minggu dah sis tak post apa apa kan. Maaf:( .  MASA tidak mengizinkan. heee. Banyak je nak cerita kat korang ni sebenarnya. Tapi satu satu la kan.

Tadi petang, ya petang tadi la. Sis punyalah bosan. Kalau busy, busy sangat sampai tak menang tangan dan kaki nak handle. Bila free, free sangat. Ni la manusia. haha. Masa scroll facebook, nampak pulak telemovie ni kat page KELIMERAH. Awalnya, bila tajuk cinta ni, sis malas nak tengok. Takpe la tengok mukadimah dia je macam mana, kalau sweet sangat, tutup je la.haha. 

Friday, 3 February 2017

Malaysia Thailand Halal Food Festival (MATHAF) di Port Dickson

Assalamualaikum and hi guyss!
May Allah blessed all of you.

Minggu ni sis konsisten kot update blog.kahkah. *Applause sikit la weii.haha. Almaklumlah, nak menghabiskan sisa sisa cuti dengan jayanya.

Jadi, kali ni sis nak cerita tentang MATHAF. apa tu apa tu? terangkan boleh tak sis? haha. Ok ok, sis terangkan ya wahai anak anak, kakak adik abang pokcik mokcik.:p
MATHAF tu sebenarnya... ha tengok gambar bawah ni.

Sis sebenarnya dah nampak benda ni masa nak amik adik dari sekolah.Tapi baru semalam ni ha dapat pergi. Haa mesti ada yang tanya, kenapa tak pergi kat Penang punya je masa sebelum cuti sem hari tu? Sebabnyaaaa... masa tu memang busy gila nak menghabiskan thesis, assignment, study week and so on. Lagipun kalau pergi kat Penang punya tu, mesti banyak habis duit punyaaaa. Sis ni dah la kedekut. #Oppss. Bukan kedekut weyh, tapi bila tengah belajar dan lagi lagi kat Penang yang semua barangnya boleh dikatakan mahaalllll, so sikap "berjimat-cermat" tu memang kena ada la. hihiiii. Kalau tak berjimat cermat, alamatnya maggi satu paket tu kerat empat lerrr dekat dekat nak hujung sem tu.haha..Tapi alhamdulillah tak pernah lagi la buat cenggitu.

Wednesday, 1 February 2017

Laboo Agro Farm (Jalan jalan Berilmiah)

Assalamualaikum and hi guyss!
May Allah blessed all of you.

So, what is up everybodyyy? How's your raya?  If it is bad, just assume there will be a hikmah for that. ok? piece yawww.

Amaran: Post ini agak panjang. Yang malas nak baca or dapat ilmu lebih, tak perlu baca. Sis serious ni. emoticon marah.haha

Kelmarin sis pergi Laboo Agro Farm yang bertempat di Batu 8 Labu, Negeri Sembilan. Niat awal memang nak pergi sana cari sedikit ilmu tentang pertanian, yela manala tahu nanti sis akan further study or kerja dalam bidang persekitaran yang melibatkan pertanian ke. Kita tak tahu apa yang akan jadi masa akan datang kan sebab kita hanya mampu merancang. Then, memandangkan adik sis yang perempuan tu pun ada kerja kursus yang melibatkan pertanian, sis ajak dia sekali untuk temu bual Basyar Ali si pemilik Laboo Agro Farm. Dia pun setuju.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (6) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (33) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cantik (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erdinabeauty (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) flawless (1) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kecantikan (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) proteinshake (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) shaklee (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (2) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)