.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Friday, 14 April 2017

PROTEIN SHAKE!!! yeayyy.

Assalamualaikum and hi guyss!
May Allah blessed all of you.

Lamanyaaa rasa tak update. hee. Memang lama pun kan. Rasa nak sepakkk je kan. kihkih.

So, rindu sis tak? haha. ok, straight to the point.
Kelmarin sis update kat FB. Mesti la tak tengok sebab kita tak friend kan? Pergi friend cepat.kah kah. joke joke. so nak tahu apa sis update semalam punya semalam tengok kat gambar bawah ni hokeyh:)





Ok. done? Cerita dia bermula macam nii. jeng jenggg jengg.haha

So, sebagai seorang student yang amatlah nak jaga STATUS KEWANGAN, sis memang harus berjimat cermat di sini ya. Makan tu memang kena jaga. Ada orang yang satu hari dia habiskan RM10 atau paling sikit RM5 untuk makan sahaja. Dan ada juga orang yang spend RM20 sehari untuk makan sahaja. Bagi sis, kalau boleh memang nak jimat habis. Means kita akan ada simpanan la waktu belajar untuk hal hal KECEMASAN.

Then, dalam masa yang sama sis BERJIMAT, sis sebagai seorang yang sukaa gilaaa bersukan memang kena jaga nutrisi dalam makanan. Aduh macam mana pulak ni kan. Dah la nak jimat, then nak jaga makan. Jaga makan mesti akan labur duit banyak sebab hari hari nak dapatkan protein yang cukup. Nak dapatkan protein yang cukup, mesti kena makan ayam, ikan atau telur. Semua tu MAHALLLLLLL!!! oh nooooo!!! Selamatkan HAMBAMU ini Ya Rabb...... heee

Fikir punya fikir, sis rasa sis kena cari something yang boleh bekalkan PROTEIN yang cukup untuk sis sehari harian dan PERLULAH BERBALOI dari segi kewangan kalau consume tu. Ikan dengan ayam memang totally out la kalau nak makan hari hari. RABAK POKET aku kalau macam tu oi.

Dan dekat U sis ni (in shaa Allah tahun ni grad, doakan please. Aamiin.), ada satu kedai yang memang murahhh. Murah la dari yang lain. Owner tu pun dah kenal muka aku dah. Dah kenapa dia tak kenal pulak, sis sorang je student yang hari hari amik nasi dan sayur sahaja. Banyak tau sayur sis amik. Selalu kubis la. Nasi dan sayur tu, portion dia sis amik yang TIGA KALI kau boleh makan dalam sehari. dan bayaran dia HANYA RM2 ke bawahhh. 

Sis bukan kedekut hokeyh. TAPI JIMATTT!! haha. Dunia sekarang ni dah la tak menentu. So kena prepare awal awal ler. Ok sambung balik cerita. Then sis aware benda ni which is SELEPAS KITA WORKOUT, WE NEED PROTEIN SHAKE untuk pulihkan balik otot yang dah terbuka masa kita workout. Sis gali punya gali, nak cari benda yang dapat supply PROTEIN yang cukup dan bagus untuk badan dapat lah jumpa satu jenama PROTEIN SHAKE ni yang mana cukup terkenal which is ESP(ENERGIZING SOY PROTEIN) SHAKLEE. :) 

Protein shake kat pasaran selalunya ada dua jenis tau, protein shake yang concentrated dan isolate. Yang paling bagus amik lepas workout, PROTEIN SHAKE yang ISOLATE(dalam bentuk powder). And you know what ESP SHAKLEE ni adalah SOY PROTEIN ISOLATE POWDER. Jangan salah faham tau. ESP ni adalah soya yang non-GMO. Soya non-GMO ialah soya yang tak diubah secara genetik atau bahasa pasar nya kita selalu  cakap bahan makanan yang tidak dicampur bahan kimia berbahaya yang boleh memudaratkan kesihatan. hengkau baco ko tak ni jang?

Dua bulan setengah sis consume PROTEIN SHAKE ESP Shaklee ni, ya Rabbi... rasa perubahan dia banyak kau. Memang Inch Loss byk gilaaa turun. Dah la bagi kenyang, pudarkan parut dan pulihkan jerawat. Yang penting, ESP ni bagi sis kenyang lama gila dan rasa energetik je tau. Sangat sesuai consume lagi lagi dah nak bulan puasa ni. Kalau sis nak huraikan lagi panjang kelebihan dia, ponek ler tangan den ni ha. sobab eh, ESP ni ada 1000++ kebaikan kalau kita consume :)

Kat bawah ni ada antara kelebihan ESP ni, lagi lagi untuk yang bersukan dan ibu mengandung. Haaaaa, mesti ada yang tanya, sis bukan ada jual skincare jugak ke? ni jual shaklee pula sekarang? macam yang sis cakap kat atas, kalau benda tu bawa kebaikan dan sis sendiri guna, sis kalau boleh nak share kat korang bagi korang berhenti pakai produk yang boleh bagi kesan buruk kat kita seumur hidup :) 








BTW, sis pakai skincare ERDINA BEAUTY.. 100% selamat dari kimia bahaya. Tak percaya? pergi tengok siapa founder dia. instagram: HAFIZ SURATMAN :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (6) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (33) bloglist (1) brownies (1) campak (1) cantik (1) cari makan (1) coklat (1) contest (7) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erdinabeauty (1) erti (1) family (4) farm (1) festival (1) final year (3) flawless (1) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) kecantikan (1) kuih (2) kuih raya (1) laboo (1) labu (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) proteinshake (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (1) rangup (1) raya (2) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) shaklee (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (2) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)